Hizbullah İsrail'in Lübnan'a saldırılarına roketlerle karşılık verdi

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği yoğun hava saldırılarına Hizbullah roketlerle karşılık verdi. Hayfa çevresinde saldırı uyarı sirenleri çaldı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 19:38
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 19:59
Hizbullah İsrail'in Lübnan'a saldırılarına roketlerle karşılık verdi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İsrail'in sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a gerçekleştirdiği peş peşe hava saldırılarına karşılık olarak Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde bulunan bölgelere roket saldırıları başlattı. Özellikle Hayfa çevresinde yer alan Karmel, Aşağı ve Yukarı Celile bölgelerinde saldırı uyarı sirenleri çaldı. 

Ekim 2023'te başlayan çatışmaların ardından bu bölgeler ilk kez Lübnan’dan gelen saldırıların menziline girdi.

İsrail ordu sözcüsü, Hayfa yakınlarındaki Karmel bölgesine Lübnan'dan beş roket atıldığını, bunlardan bazılarını hava savunma sistemlerinin engellediğini açıkladı. Ancak birkaç roketin hedefe isabet ettiği de belirtildi.

İsrail hava savunma sistemleri devreye girdi

Aynı açıklamada, Yukarı Celile bölgesine beş, Aşağı Celile bölgesine ise yaklaşık yirmi beş roket atıldığı bildirildi. Hava savunma sistemleri bazı roketleri engellemeyi başarsa da, birkaç roketin açık alanlara düştüğü kaydedildi.

Öte yandan, Hayfa bölgesinde yeniden saldırı sirenleri çaldı ve Lübnan'dan atılan roketlerin hava savunma sistemleri tarafından engellenmesi sonucunda güçlü patlamalar duyuldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar, Ekim 2023'te başlamıştı ve bugün ilk kez işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail yerleşim yerleri Lübnan'dan gelen roketler nedeniyle saldırı alarmlarını duydu.

İsrail basını, Lübnan'dan son turda 25 roket daha atıldığını ve gün boyunca İsrail'e toplamda 95 roketin fırlatıldığını belirtti. Açık alanlara düşen roketler hafif yaralanmalara yol açsa da, ciddi bir can kaybı veya ağır hasar bildirilmedi.

Hizbullah'tan saldırı açıklaması

Hizbullah, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma göstermek amacıyla ve İsrail'in Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine düzenlediği saldırılara karşılık olarak İsrail'in kuzeyindeki Nimra askeri üssü ile Yoav karargahına onlarca roket fırlattıklarını açıkladı.

Bu karargahlar, İsrail'in füze ve topçu birliklerinin konuşlandığı stratejik noktalar arasında yer alıyor.

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar 8 Ekim'den bu yana devam ederken, son günlerde bu çatışmaların şiddeti zirveye ulaşmış durumda.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 274 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa