Hava yolu şirketleri, Lübnan'a uçuşları askıya alıyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları hava yolu şirketlerini de etkiledi. Lübnan'a uçuşların askıya alınmasıyla Beyrut Havalimanında sefer sayısı düştü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 20:01
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 20:10
Hava yolu şirketleri, Lübnan'a uçuşları askıya alıyor
EK
Esra Koçak Editör

Lübnan Seyahat ve Turizm Acenteleri Derneği Başkanı Jean Abboud, 14 hava yolu şirketinin Beyrut'taki uçuşlarını askıya almasının ardından Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinde önemli bir azalma yaşandığını açıkladı. Abboud, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından ülkede askeri ve güvenlik alanındaki gelişmelerin havalimanındaki uçuşları olumsuz etkilediğini belirtti.

Uçuşlar askıya alındı

Abboud, uçuş trafiğinde yüzde 30 ila 40 oranında düşüş olduğunu ifade ederken, bu rakamların resmi olarak onaylanmadığını da ekledi. Uçuşlarını askıya alan hava yolu şirketleri arasında Lufthansa, Kuveyt Hava Yolu, Suudi Arabistan Hava Yolu, Swissair, Air France ve Transavia gibi büyük şirketlerin bulunduğunu belirtti.

Bazı hava yollarının uçuşları geçici olarak askıya aldığını açıklayan Abboud, Lübnan'ın ulusal hava yolu şirketi Middle East Airlines’ın bu boşluğu doldurmak için ek seferler düzenlediğine dikkati çekti. Ancak Abboud, havalimanındaki uçuşların güvenlik durumuna göre günlük olarak değiştiğini de sözlerine ekledi.

İsrail saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlemeye devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda bugün itibarıyla 182 kişinin hayatını kaybettiğini, 727 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Saldırılar nedeniyle ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru yoğun bir göç dalgası yaşanıyor. Eğitim Bakanlığı, saldırılar nedeniyle eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı ise yerinden edilen vatandaşlar için okulları geçici barınma alanı olarak açtıklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa