İsrail'de OHAL ilan edilmesine karar verildi

İsrail'in Lübnan'a saldırıları aralıksız devam ederken, Tel Aviv yönetimi 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan edilmesini hükümet oturumunda karar verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Eylül 2024 21:10
GÜNCELLEME
23 Eylül 2024 21:30
İsrail'de OHAL ilan edilmesine karar verildi
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'a sabah saatlerinden itibaren başlattığı yoğun ve şiddetli hava saldırıları sürerken, Tel Aviv yönetimi 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdı. İsrail basınına göre, hükümet bu kararı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği oturumda onayladı. Aynı zamanda, İsrail hükümetinin genişletilmiş siyasi ve daraltılmış güvenlik kabineleri toplantılar düzenliyor.

Lübnan'dan İsrail'e roket saldırılarıyla karşılık verilmesi üzerine Tel Aviv yönetimi, ülke genelinde olağanüstü hal ilan etme kararı aldı. Kabine toplantısında alınan bu kararın, hükümete daha geniş yetkiler tanıması nedeniyle, Hizbullah ile şiddetlenen çatışmaların hızla değişen doğasına karşı bir önlem olduğu açıklandı. Kararın, İsrail ordusunun iç cephe komutanlığının yaptığı güvenlik uyarılarıyla ilgili olmadığı da vurgulandı.

Hayfa'da saldırı alarmları çaldı

Lübnan’dan atılan roketler nedeniyle, İsrail'in kuzeyinde bulunan stratejik liman kenti Hayfa'da saldırı alarmları çaldı. Roketler ve İsrail hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzeler sonucu gökyüzünde ışık izleri görülürken, güçlü patlamalar meydana geldi. Henüz bölgede bir roketin isabetine dair bilgi paylaşılmadı.

İsrail, Lübnan'da 1100 noktaya saldırı düzenledi

İsrail ordusu, Hizbullah'a ait olduğunu iddia ettiği 1100 hedefe Lübnan’da hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Savaş uçaklarının 650 sorti gerçekleştirdiğini belirten ordu yetkilileri, toplamda 1400'den fazla bomba attıklarını bildirdi. Lübnan'dan İsrail'e ise gün boyunca en az 200 roket atıldığı ifade edildi.

İsrail'in saldırıları devam ederken, bölgedeki gerilim her geçen saat artıyor ve iki taraf arasındaki çatışmalar hızla şiddetleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa