Telegram'dan hizmet şartlarını ihlal edenlerle ilgili şok karar

Telegram'ın kurucusu Durov, Telegram'ın hizmet şartlarını ihlal eden kişiler için aldıkları yaptırım kararını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 00:29
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 00:49
Telegram'dan hizmet şartlarını ihlal edenlerle ilgili şok karar
EK
Esra Koçak Editör

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, platformun hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcıların IP adresi ve telefon numaralarının, yetkili mercilerden gelen geçerli talepler doğrultusunda paylaşılabileceğini açıkladı. Durov, Telegram'da halka açık kanallar ve botlar üzerinden yasa dışı ürünlerin satılmasına karşı mücadele ettiklerini belirtti.

Durov, Telegram'ın gizlilik politikasında bu amaçla değişiklik yapıldığını ve suçluları caydırmak için adımlar atıldığını ifade etti. Ayrıca, Durov Telegram ekibinin yasa dışı içeriklerin arama sonuçlarında yer almasını engellemek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Durov, Paris'te gözaltına alınmıştı

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havalimanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Durov, 96 saatlik gözaltı sürecinin ardından 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve mahkeme, Durov’a Fransa dışına çıkış yasağı koydu.

Durov, gözaltı sürecini "şaşırtıcı" bulduğunu ve CEO'ların platformdaki kullanıcıların eylemlerinden sorumlu tutulmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu belirterek, AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa