İsviçre, Lübnan'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk etme' çağrısı yaptı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları aralıksız devam ederken İsviçre, Lübnan'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk etme" çağrısında bulundu...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 07:30
İsviçre, Lübnan'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk etme' çağrısı yaptı
EM
Erhan Meyveci Editör

İsviçre, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını artırmasının ardından bu ülkede bulunan vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan'daki durumun belirsiz ve tehlikeli olduğunu belirterek, "Bu ülkeye seyahat edilmesi önerilmiyor." ifadesini kullandı. Bakanlık, Lübnan'da bulunan İsviçre vatandaşlarına "mümkünse" ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu. Beyrut'taki İsviçre Büyükelçiliği ise acil durumlar için açık kalmaya devam edecek.

492 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, bu saldırılarda 35’i çocuk ve 58’i kadın olmak üzere toplam 492 kişi hayatını kaybetti, 1645 kişi de yaralandı. Saldırılardan kaçan binlerce Lübnanlı, başkent Beyrut'a ve ülkenin kuzeyine doğru göç etmeye devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı da güneydeki okulların İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşlara barınma imkânı sağlamak için açıldığını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa