Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler toplantısı için bulunduğu ABD'de Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi:

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 08:30
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 08:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla görüştü
EM
Erhan Meyveci Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'nda Amerikalı ve Türk iş insanları ile bir araya geldi. Erdoğan, toplantının organizasyonuna katkı sağlayan ABD Ticaret Odası, ABD Türkiye İş Konseyi ve DEİK'e bağlı Türk-Amerikan İş Konseyi'ne teşekkür etti.

İkili Ticaretin Önemi ve Artan Potansiyel

Erdoğan, bu buluşmanın iki ülke iş çevrelerine yeni işbirlikleri ve ortaklıklar için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. ABD'nin Türkiye’nin en büyük ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, "Amerika son iki yıldır en fazla ihracat yaptığımız ikinci, en fazla ithalat yaptığımız beşinci ülke oldu. Geçtiğimiz yıl ikili ticaret hacmimiz 30 milyar doları aştı" dedi. Erdoğan, ticaret ilişkilerinin artırılmasında büyük potansiyel olduğunu vurguladı.

Ekonomide Büyüme ve Kredi Notunun Yükselmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürdüğünü ve uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Enflasyonda düşüş sürecine girildiğini, işsizlik oranında hedeflerin aşıldığını ve kamu maliyesinin hızla toparlandığını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin kredi notunun 2024'te üç derecelendirme kuruluşu tarafından yükseltildiğini ve bu gelişmelerin uluslararası alanda olumlu karşılandığını ifade etti.

Vize Kolaylığı ve Yatırımcılar İçin Destek

Erdoğan, Amerikalı şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarını memnuniyetle karşıladığını ve daha fazla yatırımcının Türkiye'ye gelmesini beklediklerini dile getirdi. Türk firmalarının Amerikan pazarına girişleri konusunda vize işlemlerinde kolaylık sağlanması için destek beklediğini de belirtti. Toplantının sonunda Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin ilerlemesine katkı sunan özel sektörü takdir ettiğini ve işbirliklerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa