DGS tercihleri saat kaça kadar sürecek?

DGS tercih işlemleri için bugün son gün. DGS tercihleri nereden yapılır? sorusuna yanıt aranıyor. Peki DGS tercihleri saat kaça kadar sürecek?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 09:56
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 10:41
DGS tercihleri saat kaça kadar sürecek?
Hakan Öksüz Editör

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 10 Eylül'de açıklandı. İki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen binlerce aday, 30 Haziran Pazar günü yapılan sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemini beklemeye başladı. DGS tercihleri 18 Eylül'de yapılmaya başlandı.

Adaylar, 2024 DGS ek tercih kılavuzundan yararlanarak tercihlerini yapmaya başladı. DGS tercihleri nasıl yapılır? DGS tercihleri nereden yapılır? DGS tercih işlemleri ne zaman sona erecek? Bu soruların yanıtları aranıyor.

DGS tercihleri saat kaça kadar sürecek?

18 Eylül'de başlayan DGS tercihleri bugün saat 23.59'a kadar yapılabilecek. DGS tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.

DGS tercih ekranı

Adaylar DSG tercih tarihleri ile ilgili araştırma yapıyor. DGS tercih işlemleri yapılırken adayların ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzları incelemeleri gerekiyor. 

DGS Tercih Kılavuzları

TABLO-1.Merkezi Yerleştirme ile Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

TABLO-2.Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

TABLO-3 Ön Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Üniversite/Meslek Yüksekokulları  

TABLO-4 Ön Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Program

DGS ek yerleştirme hakkında detaylar

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre yapılan yerleştirme süreci sonunda, adayların tercih yapmaması veya yerleşen adayların kayıt işlemlerini gerçekleştirmemesi durumunda boş kalan kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu'nun kararı doğrultusunda ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. 

Adaylar, 2024-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile ilgili tercih işlemlerinin hangi tarihler arasında gerçekleştirileceğini ÖSYM’nin internet sitesinden takip edebilecekler.

Kimler ek yerleştirme yapabilecek?

2024-DGS’ye giren ve bir programa yerleştirilmemiş adaylar, ek yerleştirme yapabilecek. 2024-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların, ek yerleştirme döneminde tercih yapma hakkına sahip olmadığı kaydedildi.

Tercihler nasıl yapılacak?

Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin internet sitesinden, T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak elektronik ortamda yapacaklar. Posta yoluyla veya elden teslim edilen tercihler kesinlikle işleme alınmayacak. Tercihler yalnızca ÖSYM’nin belirlediği dijital platform üzerinden kabul edilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa