İran'dan Gazze mesajı: Savaş peşinde değiliz ama...

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, Gazze ile ilgili yaptığı açıklamada, İran'ın savaş peşinde olmadığını ancak kendisini savunacağını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 10:24
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 10:46
İran'dan Gazze mesajı: Savaş peşinde değiliz ama...
AA
Kaynak AA

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, ülkesinin Gazze'de devam eden savaşın sona ermesi için uluslararası iş birliğine açık olduğunu belirtti. Mehr Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Zarif, BM (Birleşmiş Milletler) 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta çeşitli temaslarda bulundu ve gündemdeki sorulara yanıt verdi.

"Daha güvenli ve barışçıl bir dünya istiyoruz"

Zarif, yaptığı açıklamada, İran’ın daha barışçıl ve istikrarlı bir dünya hedeflediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer ülkelerle iş birliği yapmaya hazırız"

Gazze’deki çatışmaların sona erdirilmesi için İran’ın diğer ülkelerle iş birliği yapmaya hazır olduğuna dikkat çeken Zarif, uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Zarif, "Uluslararası toplum, Gazze’deki savaşı sonlandırmamız için bizi itidale davet etti ancak şu ana kadar bir ateşkes anlaşması gerçekleşmedi." diyerek ateşkes vaatlerinin karşılıksız kaldığını belirtti.

Zarif, İran’ın bölgedeki krizlerin çözümünde aktif bir rol oynamaya istekli olduğuna ve uluslararası çabalarla birlikte barışı desteklemek için iş birliği yapma kararlılığına sahip olduğuna işaret etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa