Havacılık devi Boeing'in zam teklifine tepki yağdı

IAM (Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği), Boeing tarafından grevdeki işçilere sunulan yüzde 30'luk zam teklifine tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 10:49
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 11:02
Havacılık devi Boeing'in zam teklifine tepki yağdı
AA
Kaynak AA

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) merkezli havacılık devi Boeing, grev yapan işçilerine gelecek dört yılı kapsayan bir teklif sundu. Teklifte, işçilere yüzde 30'luk bir zam, performans primi ve emeklilik yardımlarının iyileştirilmesi yer aldı. Fakat bu teklif, IAM (Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Birliği) yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Teklifin yöneticilerle görüşülmediği belirtildi

IAM yetkilileri, X platformu üzerinden yaptıkları açıklamada, Boeing'in bu teklifi yöneticilerle görüşmeden doğrudan işçilere ve medyaya sunduğunu belirtti. Paylaşımda, müzakere sürecinin işletilmediği ifade edilerek, bu durumun işçilere ve müzakere sürecine saygısızlık olduğu vurgulandı.

27 Eylül'de işçilerin oyuna sunulacak

Boeing ise yaptığı açıklamada, sundukları teklifin 27 Eylül’de işçilerin oyuna sunulacağını duyurdu. Diğer yandan IAM yetkilileri, işçilerle yeterli süre boyunca görüşme yapılmadığını öne sürerek oylamanın gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Boeing işçileri, 13 Eylül’de yapılan oylamada Boeing’in yüzde 40'ın altında kalan zam teklifini kabul etmeyerek greve gitme kararı almıştı. Şirket, grev kararının ardından yeni bir anlaşmaya varmak için müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Boeing'de 2008 yılında 8 hafta süren ve şirkete günlük yaklaşık 100 milyon dolar maliyet getiren uzun bir grev yaşanmıştı. 2018 ve 2019 yıllarındaki uçak kazalarından bu yana Boeing'in finansal olarak zor günler geçirdiği ve bu süreçte 27 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. Fakat şirketin hâlâ 500 milyar dolardan fazla değere sahip bir sipariş birikimi olduğu aktarılıyor.                    

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa