Kanada'dan Lübnan çağrısı: Hemen evinize dönün!

Kanada, İsrail'in saldırdığı Lübnan'da bulunan vatandaşlarına "hemen evlerine dönmeleri" yönünde çağrı yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 11:05
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 11:24
Kanada'dan Lübnan çağrısı: Hemen evinize dönün!
AA
Kaynak AA

Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarına derhal ülkeye dönmeleri yönünde bir çağrıda bulundu. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada bulundu. Kanada Dışişleri Bakanı Joly, Lübnan'da bulunan ya da bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Kanada vatandaşlarına bölgedeki gergin durum nedeniyle acilen evlerine dönmeleri gerektiğini bildirdi.

"Gerginlik hızlı bir şekilde tırmanabilir"

Joly, Lübnan'daki durumun oldukça istikrarsız olduğunu ve gerginliğin hızla tırmanabileceğini ifade ederek, bu ülkeye seyahat etmenin şu an için uygun olmadığını belirtti. Lübnanlı ve İsrailli mevkidaşlarıyla temas halinde olduğunu ve bölgedeki gerilimin acilen düşürülmesinin gerektiğini vurgulayan Joly, bir felaketin önüne geçmek amacıyla iki ülke arasındaki çatışmaların bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti.

İsrail, Lübnan'a çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi

Bu açıklamalar, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdiği bir dönemde yapıldı. İsrail, Lübnan’ın güney şehirlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, söz konusu saldırılarda 35'i çocuk, 58'i kadın olmak üzere toplam 492 kişi hayatını kaybetti ve 1645 kişi yaralandı.

Saldırılar nedeniyle Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeyine yoğun bir göç dalgası yaşanıyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, yaşananlar nedeniyle ülkede eğitime ara verildiğini duyurdu. Lübnan İçişleri Bakanlığı ise güneyde yer alan okulların, saldırılardan etkilenenlerin barınması amacıyla açıldığını bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa