AK Parti: Mansur Yavaş, Ankara'yı parsel parsel satıyor!

AK Parti Ankara İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "(Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı) Mansur Yavaş, Ankara'yı parsel parsel satmaya doymadı" denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:13
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 12:28
AK Parti: Mansur Yavaş, Ankara'yı parsel parsel satıyor!
MP
Mevlüt Peker Editör

Son iki ayda 68 taşınmaz satıldı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş yönetiminde, belediyeye ait taşınmazların satışına hız verildiği yönünde eleştirilerde bulundu. İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana belediyeye ait yüzlerce taşınmazın satışa çıkarıldığı ve bu satışların piyasa değerinin altında gerçekleştirildiği ifade edildi. Son iki ayda yapılan taşınmaz satışlarının toplam bedelinin 347 milyon 299 bin TL'yi bulduğu bildirildi.

Ağustos ve Eylül ihaleleri eleştirildi

İl Başkanlığı, 1 Ağustos’ta 39 taşınmazın satışa çıkarıldığını, 25 Eylül’de ise 29 taşınmazın daha satışa sunulacağını belirtti. Yapılan ihalelerle taşınmazların toplamda 347 milyon TL’ye satıldığına dikkat çeken açıklamada, bu satışların Mamak, Çankaya, Gölbaşı ve Balâ gibi Ankara’nın farklı ilçelerinde gerçekleştiği vurgulandı. AK Parti, Yavaş yönetiminin bu taşınmazları piyasa değerinin altında satarak Ankara'nın varlıklarını “parsel parsel” elden çıkardığını iddia etti.

Yavaş’a borçlanma yetkileri de eleştirildi

AK Parti, Yavaş’ın meclisten aldığı borçlanma yetkilerini kullanmadığını ve buna rağmen taşınmaz satışlarına devam ettiğini de eleştirdi. Açıklamada, 2022 yılında 1 milyar 795 milyon TL'lik borçlanma yetkisi, Japon Yeni cinsinden 1 milyar 200 milyon TL'lik bir başka yetki ve ayrıca ASKİ için yaklaşık 2 milyar TL'lik bir kredi onayı alındığı ifade edildi. Ancak bu yetkilerin kullanılmadığı, buna karşın taşınmaz satışlarının hız kesmeden devam ettiği dile getirildi.

AK Parti'den çağrı: "Şeffaf olunmalı"

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Mansur Yavaş yönetiminin taşınmaz satışlarına yönelik kamuoyuna daha fazla şeffaflık sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca belediyenin bu satışları gerekçelendirmesi ve kaynakların nereye kullanıldığını daha açık bir şekilde açıklaması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa