Biden'ın BM temaslarında ana gündemi Orta Doğu

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, son dönemde Orta Doğu'da yaşananları gündemine alacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:23
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 12:36
Biden'ın BM temaslarında ana gündemi Orta Doğu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarında bu hafta Orta Doğu’daki artan tansiyon ve çatışmaların sonlandırılmasına dikkat çekecek. 

ABD'li bir yetkili tarafından düzenlenen basın brifinginde Biden'ın konuşmasında özellikle Gazze'de yaşanan insani yardım krizi ve

Hizbullah, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim konularının ön plana çıkacağı belirtildi.

Yetkili, Biden’ın ve üst düzey Amerikalı yetkililerin BM Genel Kurulu'nda bu krizin farklı boyutlarını ele alarak bölgedeki durumu istikrara kavuşturma çabalarını değerlendireceklerini söyledi. Biden, özellikle bu zor yıl içerisinde Orta Doğu’da yaşananlara değinecek.

Gazze'deki olası bir ateşkesin sağlanması durumunda esirlerin evlerine dönebileceği, bölgeye insani yardımın ulaştırılabileceği ve kalıcı bir ateşkes için zemin oluşturulabileceği değerlendiriliyor. Biden yönetimi, İsrail-Hizbullah arasındaki gerilimleri de yakından takip ediyor ve çatışmaların daha fazla yayılmaması için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

Başkan Biden’ın konuşmasında ayrıca, Gazze krizine ek olarak Rusya-Ukrayna savaşı, Sudan’daki çatışmalar ve Çin ile rekabet gibi küresel meselelere de değinmesi bekleniyor. Bu konuşma, Biden’ın başkanlık dönemindeki son Birleşmiş Milletler  Genel Kurul hitabı olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa