Çinli TikTok, ABD için Rus hesaplarını kapattı!

Çinli sosyal medya ağı TikTok, ABD başkanlık seçimleriyle ilgili paylaşımlarda bulunan Rus medya kuruluşlarının hesaplarını kalıcı olarak kapattı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:34
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 12:49
Çinli TikTok, ABD için Rus hesaplarını kapattı!
AA
Kaynak AA

TikTok, Rus medya kuruluşlarının hesaplarını kapattı

ABD'de yaklaşık 170 milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu TikTok, Rusya devletine bağlı medya kuruluşları RT ve Sputnik'in hesaplarını kalıcı olarak kapattı. TikTok, bu kararı ABD başkanlık seçimleri üzerine yanıltıcı bilgi paylaşımı gerekçesiyle aldığını duyurdu.

Rus medya hesapları yasaklandı

Çin merkezli teknoloji devi ByteDance şirketine bağlı olan TikTok, yaptığı açıklamada RT ve Sputnik'e ait hesapların, "seçmeni aldatıcı paylaşımlar" yaptığı gerekçesiyle platformdan kaldırıldığını belirtti. TikTok, bu hesapların "siyasi propaganda" içeren içeriklerle topluluk kurallarını ihlal ettiğini de vurguladı. Aynı zamanda, bu medya kuruluşlarına ait hesapların, İngiltere ve AB (Avrupa Birliği)'de de yasaklandığı ifade edildi.

Sputnik’ten tepki

Sputnik, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, TikTok'ta 86 bin abonesi olduğunu ve bu abonelerin "jeopolitik meselelerle ilgili gerçek bilgilere erişemeyeceklerini" ifade ederek tepki gösterdi.

Bu gelişme, özellikle ABD başkanlık seçimleri öncesinde sosyal medya platformlarının bilgi güvenliği ve siyasi içerikli yanıltıcı paylaşımlarla mücadele çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa