Gazze'den sonra Ayn de yerle bir oldu

İsrail, Lübnan'ı hedef alamaya devam ediyor. Çok sayıda roketin fırlatıldığı Ayn kasabasında cadde ve sokaklar enkaz yığınına döndü.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:42
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 12:53
Gazze'den sonra Ayn de yerle bir oldu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail’in Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları, bölgedeki gerilimi daha da artırmış durumda.

İsrail, Lübnan’ın Bekaa Vadisi’ndeki Ayn kasabasını bombalayarak harabeye çevirdi ve bu saldırılar Gazze’deki görüntüleri hatırlattı.

Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yapılan saldırılar sonucunda, binlerce sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildiriliyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, saldırılarda 24'ü çocuk, 42'si kadın olmak üzere toplamda 492 kişi hayatını kaybetti, 1645 kişi ise yaralandı. 

İsrail'in bu saldırıları, Hizbullah'ın roket saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildi ve Lübnan'ın güney kentlerinden Bekaa ve Baalbek bölgelerine kadar geniş bir alanı hedef aldı.

Ülkede güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle göç dalgaları başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere yöneldi. Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise, İsrail saldırılarından etkilenen yerinden edilmiş kişilerin barınması için güneydeki okulların açıldığını açıkladı.

Bölgedeki insani krizin derinleşmesi tedirginlik yaratırken çatışmaların şiddetlenerek bölgesel istikrarsızlığı daha da artırbileceği ön görülüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa