Özel'den İmamoğlu hakkındaki davaya dair açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına ilişkin cezanın normalleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:55
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 13:27
Özel'den İmamoğlu hakkındaki davaya dair açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne paralel olarak New York'ta gerçekleştirilecek Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacağını belirtti. 

Özel, Ankara'da düzenlenen Değişim Kurultayı'nda hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nu New York’ta sunacaklarını açıkladı.

Sosyalist Enternasyonal’in birinci gündem maddesinin İsrail saldırıları olduğunu vurgulayan Özel, toplantılarda Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine dair destek taleplerini de dile getireceklerini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu'na yönelik hakaret davasıyla ilgili konuşan Özel, İmamoğlu ile yaptığı görüşmeden bahsederek, bu tür davaların cezalarının normalleştirilmemesi gerektiğini belirtti ve Türkiye’nin bir daha böyle bir "hukuki ayıbı" yaşamaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, eğitimdeki mevcut duruma da değinen Özel, okulların hijyen açısından sorunlu olduğunu ve gerekli hazırlıkların zamanında yapılmadığını vurguladı. CHP olarak okullarda temizlik çalışmalarına katkı sunmaya hazır olduklarını belirtti ve öğretmenlerden oluşacak heyetlerle okulları ziyaret edeceklerini ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa