Japon araştırmacılar buldu! Diyet yapmadan kilo vermek mümkün olabilir

Japonya'da Kobe Üniversitesinden araştırmacıların tespitleri sayesinde diyetsiz kilo vermek mümkün olabilir.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 12:56
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 13:14
Japon araştırmacılar buldu! Diyet yapmadan kilo vermek mümkün olabilir
AA
Kaynak AA

Japan Today sitesinde yer alan bir habere göre; Kobe Üniversitesi araştırmacıları, diyet yapmadan kilo vermeyi sağlayabilecek yeni bir ilaç geliştirme yolunu keşfetmiş olabilir. Araştırmacılar, egzersiz yapan kişilerin iskelet kaslarında "PGC-1a" adlı proteinin farklı varyantlarının üretildiğini belirtti. Bu varyantların artmasının, insanların enerji harcamalarını artırdığı ve bu sayede daha fazla yağ yakmalarına yardımcı olduğu açıklandı.

İnsan iskelet kası üzerinde yapılan incelemeler, alternatif PGC-1a varyantlarının egzersiz sırasında arttığını ortaya koydu. Bu varyantların üretiminin kişiden kişiye farklılık gösterdiği ve aynı egzersizi yapan bireylerin kilo kaybında farklı sonuçlar elde ettiği kaydedildi. Yani aynı tür egzersizler farklı kişilerde değişik seviyelerde yağ yakımına yol açabiliyor.

Obeziteyle ilişkili hastalıkların tedavisinde büyük bir adım olabilir

Araştırmacılar, bu bulguların obeziteyle ilişkili hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı. Obezite tedavisinde genellikle iştah bastırıcı ilaçlar kullanılırken, yeni bulgularla birlikte egzersiz yapmadan yağ yakmayı mümkün kılacak ilaçların geliştirilmesinin önünün açılabileceği ifade edildi.

Kobe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Wataru Ogawa, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Prof. Dr. Wataru Ogawa, bu araştırmanın sonuçlarının obeziteyle ilişkili hastalıkların tedavisinde büyük bir adım olabileceğini dile getirdi. Çalışma, Avrupa'da yayımlanan bilim dergisi Molecular Metabolism'de yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa