TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan sözleşme çıkışı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 buçuk önce yapılan sözleşmede alınan ücrete dikkat çekti. Atalay, ücretin 6 ayda tükendiğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 13:20
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 15:13
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan sözleşme çıkışı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da demir yolu işçileri ile bir araya geldiği toplantıda, işçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti ve TÜRK-İŞ'in 'vergide ve gelirde adalet' talebiyle ülke genelinde oturma eylemleri düzenlediğini belirtti.

Atalay, hayat pahalılığı ve işçilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurgulayarak, "1,5 yıl önce yapılan toplu iş sözleşmesiyle elde edilen ücretlerin 6 ay içinde eridiğini" ifade etti. Ayrıca, son 40 yıldır bu denli büyük bir sıkıntı hatırlamadığını söyledi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, Türkiye'de birçok işçinin geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş yaptığını belirtti ve işçilerin yüzde 40'ının başka işlerde çalışarak ek gelir elde etmeye çalıştığını anlattı. Bu durumun işçilerin hayat şartlarının ne kadar zorlaştığını gösterdiğini vurguladı.

Asgari ücretle ilgili konuşan Atalay, asgari ücretin yetersiz kaldığını ve sık sık zam yapılmasının da yaşam maliyetlerini artırdığını da vurguladı. 

Asgari ücretin şubat ayında belirleneceğini, ancak şimdiden konuşmanın kira, gıda gibi temel ihtiyaçlara zam olarak yansıdığını belirtti. Asgari ücretle ilgili yapılacak görüşmelerde işçilerin beklentilerinin karşılanması gerektiğini, ancak bunun zorluklarla dolu bir süreç olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa