Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi konuştu

İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısının annesi Pınar Geçti 26 suç kaydı olan çocuğunu savundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 14:22
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 15:38
Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi konuştu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin, suç dosyasının oldukça kabarık olduğu ve hakkında daha önce birçok adli işlem yapıldığı ortaya çıktı. 

Adli kontrol şartına uymamış

Geçti'nin geçmişte 15 kez adli işlem gördüğü ve bunların 5’inde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirlendi. Zanlıya 3 ay süreyle adli kontrol şartı uygulanmış ve haftada 2 gün imza vermesi gerekmişti, ancak bu yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edildi.

Polisin bu durumu savcılığa bildirmediği de olayın ardından gündeme gelirken  saldırganın geçmişteki suçlarına rağmen adli süreçlerde nasıl bir yol izlendiği ve bu ihlallerin nasıl denetlenmediği konusunda kamuoyunda endişe uyandırdı.

Tüm Türkiye' acı olayla yasa boğulurken 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısının annesi Pınar Geçti 26 suç kaydı olan çocuğunu savundu.

"Suç kaydı varsa devlet niye götürmedi?"

26 suçtan kaydı bulunan oğlu hakkında konuşan anne Geçti, dosyası kabarık olan oğlunun devlet tarafından neden görülmediğini söyledi.

Şehit Şeyda Yılmaz'a rahmet dileyen anne, "Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim. O silahı ben yeseydim. Ben kurşunlara gelseydim keşke. Ama şunu söyleyeyim. Yapacak bir şeyim varsa gelsinler." şeklinde konuştu.

Oğlunun tutuklanmasının ardından sosyal medyada kendisi için yapılan kötü yorumlara da değinen Pınar Geçti,  26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı? O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa