Depremde yıkılan binada 100 kişi ölmüştü! Beklenen karar çıktı

"Asrın felaketi" olarak bilinen 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı davasında karar çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 15:10
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 15:59
Depremde yıkılan binada 100 kişi ölmüştü! Beklenen karar çıktı
DHA
Kaynak DHA

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde Diyarbakır'da yıkılan Hisami Apartmanı'na ilişkin dava görüldü. 100 kişinin yaşamını yitirmesine ve 32 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili dört sanık, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yıkılan binada 100 kişi hayatını kaybetmişti

Kahramanmaraş merkezli depremler, Diyarbakır'da büyük yıkıma neden olmuş ve şehirde biri boş olmak üzere toplam 7 bina çökmüştü. Bu binalardan biri olan Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'ndeki Hisami Apartmanı'nda 100 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi ise yaralanmıştı.

Deprem sonrası başlatılan soruşturmada, Hisami Apartmanı'nın çökmesine ilişkin müteahhitler Mehmet Meşe ve Mehmet Ali Korkut ile arsa sahipleri Nurettin ve Ahmet Özcan hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından dava açıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın karar duruşması görüldü. Tutuklu olan sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldılar. Sanıklar, savunmalarından sonra tahliye ve beraat istediler.

17,5 yıl hapis cezası verildi

Mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan Mehmet Meşe, Mehmet Ali Korkut, Nurettin ve Ahmet Özcan'ı 17,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Mehmet Meşe'nin sağlık problemleri gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa