Cevdet Yılmaz'dan borsa ve kripto vergisi açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto vergisinin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 15:21
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 16:03
Cevdet Yılmaz'dan borsa ve kripto vergisi açıklaması
Hakan Öksüz Editör

Geçen yasama yılında kabul edilen vergi paketi, hükümetin ekonomi alanındaki düzenlemelerinin önemli adımlarından biri olmuştu. O dönemde tartışmaya açılan borsada işlem vergisi ve kripto paralara yönelik işlem vergisi gibi maddeler, paketten çıkarılmıştı. 

"Borsa ve kripto vergisi gündemde değil"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg'e verdiği röportajda borsa vergisinin artık hükümetin gündeminde olmadığını belirtti. Daha önce tartışılan bu konunun artık planlar arasında yer almadığını vurgulayan Yılmaz, kripto para işlemlerine yönelik bir vergi düzenlemesinin de gündemde olmadığını söyledi.

Vergi oranlarında büyük değişiklik beklenmiyor

Genel vergi oranlarıyla ilgili geçtiğimiz dönemde bazı adımlar atıldığını hatırlatan Yılmaz, önümüzdeki süreçte esas konunun vergi istisnaları ve muafiyetlerin daraltılması olduğunu ifade etti. "Kanuni vergi oranlarında büyük değişiklikler beklememek gerekir." diyen Yılmaz, hükümetin bu konuda istikrarlı bir politika izlemeye devam edeceğini dile getirdi.

KÖİ projelerinde TL'ye dönüş planı yok

Kamu-özel iş birliği (KÖİ) projeleri ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu projelerin yalnızca finansal boyutlarıyla değil, ekonomik analizlerle de ele alınması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin birçok büyük projeyi, yatırım maliyetlerinin düşük olduğu dönemlerde gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, bu projelerin ekonomik açıdan da değerlendirildiğini söyledi. Yılmaz, sözleşmelerin yenilenmesi ve Türk lirasına dönüş ile ilgili sorulara ise "Bahsettiğiniz türden bir çalışma şu an gündemimizde yok." diyerek yanıt verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa