Lübnan'ın iki aylık stoğu bulunduğu açıklandı

İsrail saldırılarında hedef alınan Lübnan'da en az iki ay yetecek buğday stokunun bulunduğu duyuruldu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 15:21
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 15:35
Lübnan'ın iki aylık stoğu bulunduğu açıklandı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, İsrail ile Hizbullah arasında gerilimin tırmandığı bir dönemde ülkedeki buğday stoklarının en az iki ay yetecek düzeyde olduğunu açıkladı. 

Bakanlık, vatandaşlarına ekmek veya un stoklama konusunda acele etmemeleri gerektiğini ve buğday tedarikinin düzenli olarak sürdüğünü belirtti. Ayrıca, buğday sevkiyatlarının kesintisiz bir şekilde yapılmaya devam edeceği vurgulandı.

Bu açıklamalar, İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak geldi. İsrail ordusu, Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlerken, Lübnan Sağlık Bakanlığı bu saldırılarda 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1835 kişinin yaralandığını bildirdi. Ölenler arasında 50 çocuk ve 95 kadın olduğu açıklandı.

Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere doğru göç dalgaları devam ederken, ülkenin eğitim ve içişleri bakanlıkları saldırılar nedeniyle eğitime ara verildiğini ve güneydeki okulların yerinden edilen vatandaşlar için barınma alanı olarak kullanıldığını duyurdu.

İsrail tarafında ise Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan ve yaralanan 11 kişinin Rambam Hastanesine kaldırıldığı, ayrıca Nehariye kentinde yaşanan olaylarda 9 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa