İsrail’in Lübnan saldırısı, dikkatleri Gazze’den uzaklaştırmak amaçlı!

Filistin, terör örgütü İsrail’in çatışmayı Lübnan’a genişletmesinin, dikkatleri Gazze soykırımından başka tarafa çekme girişimi olduğunu bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 16:34
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 16:39
İsrail’in Lübnan saldırısı, dikkatleri Gazze’den uzaklaştırmak amaçlı!
AA
Kaynak AA

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert eleştiriler

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in bölgedeki çatışmaları genişletme girişimlerini eleştirdi. Bakanlık, bu hamlelerin, Gazze Şeridi’nde uzun süredir devam eden soykırım ve tehcir politikalarından dikkati başka yöne çekme çabası olduğunu belirtti.

İsrail'in saldırılarına tepki

Yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’de uyguladığı politikaların bir soykırım olduğu vurgulandı. Bakanlık, İsrail’in aşırı sağcı hükümetinin, Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarını sürdürme niyetinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki sivil halka karşı kitlesel suçların arttığına dikkat çekildi.

Lübnan'a yönelik saldırılar

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını da ele aldı. Açıklamada, İsrail’in bölgedeki çatışmaları genişleterek, uluslararası toplumun dikkatini Filistin’deki durumdan başka yönlere kaydırmayı amaçladığı belirtildi.

Uluslararası toplumun müdahalesi çağrısı

Bakanlık, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım ve tehcir politikalarını durdurmak için uluslararası toplumu göreve çağırdı. Filistin’in, bu konudaki uluslararası çabalarını sürdüreceği de vurgulandı.

Lübnan'da ağır bilanço

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre, saldırılarda 50’si çocuk ve 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 1.835 kişi yaralandı.

Göç dalgası ve eğitime ara verilmesi

Saldırılar nedeniyle ülkenin güneyinden başkent Beyrut’a büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise, güneydeki okulların saldırılardan etkilenen vatandaşlar için barınma alanı olarak açıldığını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa