Hizbullah, savaşa girdiğini resmen duyurdu

İsrail saldırıları sonrası atağa geçen Hizbullah, Netanyahu hükümetine karşı savaşa girdiklerini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 16:36
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:12
Hizbullah, savaşa girdiğini resmen duyurdu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ikinci gününde de devam ederken, özellikle güney bölgelerine yoğun hava bombardımanı yapıldığı bildirildi. 

İsrail ordusu, başkent Beyrut’a da yeni bir saldırı düzenledi. Bu saldırılara karşılık olarak Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şmona kentine roketlerle yanıt verdi.

Lübnan ateş hattında

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut’a düzenlenen saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, hedef alınan Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin de Beyrut’taki saldırıda öldüğü duyuruldu.

Bu esnada, İsrail saldırılarından kaçan siviller, ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç etmeye devam ediyor. İsrail'in Lübnan'a alçak saldırılarında en az 24 çocuk hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü, Lübnan’daki hastanelerin binlerce yaralıyı tedavi etmekte zorlandığını ve ciddi bir kapasite sıkıntısı yaşandığını bildirdi. Savaşın insani boyutları her geçen gün daha da ağırlaşırken, Lübnan’daki sağlık sistemi yoğun baskı altında.

Hizbullah, İsrail ordusunu vurdu

İsrail'in yoğun saldırıları sonrası atağa geçen Lübnan, misilleme roketlerini ardı ardına fırlattı.  Hayfa’ya isabet eden füzeler sonucu çok sayıda İsrailli yaralandı. Hizbullah’ın İsrail’i füzelerle vurması sonucunda İsrail ordusu helikopterlerle yaralıları tahliye etti. Bölgede sıcak temas şiddetlenirken Hizbullah savaşa dair açıklama yaptı.

Hizbullah, savaşa girdiğini resmen duyurdu

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'tan da açıklama geldi. Nasrallah,  Netanyahu hükümetine karşı savaşa girdiklerini resmen duyurdu.  Nasrallah, “Zulme uğradıkları için savaşmalarına izin verilenlere, Allah’ın onları zafere ulaştırmaya elbette kadir olduğunu müjdele.” ifadelerini paylaştı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa