Erdoğan ve Esad görüşecek mi? Kremlin'den yanıt geldi!

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad'ın BRICS Zirvesi'nde görüşüp görüşmeyeceğine dair soruyu yanıtladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 16:47
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:17
Erdoğan ve Esad görüşecek mi? Kremlin'den yanıt geldi!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Ankara ile Şam arasındaki normalleşme süreci hız kazanmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görüşmelerin halihazırda bir süredir dolaylı yollardan yapıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Beşar Esad ile görüşme iradesinin ortaya konduğunu ve şu anda karşı taraftan yanıt beklendiğini belirtti. Bu açıklamaların ardından Suriye'de "genel af" kararı geldi. Söz konusu karar, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinde önemli bir hamle olarak nitelendirildi.

Diplomasi trafiği yoğun 

Ankara ve Şam arasında yoğun bir diplomasi trafiği yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad’ın görüşme ihtimali de gündemde yer almaya devam ediyor. Suriye ile ilişkilerin normalleşmesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine güvenli dönüşünü öncelikli bir hedef olarak belirleyen Türkiye; "sığınmacıların can güvenliklerinin garanti altına alınması, Suriye'de bulunan mülklerinin iadesi ve mülkiyet sorunlarının çözümü" konularının önemini vurguluyor.

Kremlin'den görüşme iddialarına yanıt geldi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında gerçekleşmesi beklenen görüşmenin Rusya'daki BRICS Zirvesi sırasında yapılabileceğine dair iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialara Kremlin'den yanıt geldi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerin zirvede muhtemel Erdoğan ve Esad görüşmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Zirve programı ve ikili görüşmeler konusunda şu an için detay vermekten kaçındıklarını belirten Peskov, söz konusu zirvenin devasa bir uluslararası bir etkinlik olacağını söyledi.

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 16. BRICS Zirvesi, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa