Pezeşkiyan'dan Hizbullah yorumu: İsrail ile tek başına savaşamaz!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Hizbullah, ileri teknoloji silahlarla desteklenen İsrail'e karşı yalnız başına mücadele edemez." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 16:56
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:26
Pezeşkiyan'dan Hizbullah yorumu: İsrail ile tek başına savaşamaz!
Hakan Öksüz Editör

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına katılmak üzere New York’ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, CNN'e verdiği röportajda, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının sonuçlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, Lübnan’ın İsrail tarafından "bir başka Gazze’ye" çevrilmesine asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

"İsrail'e karşı yalnız başına mücadele edemez"

Pezeşkiyan, Hizbullah’ın tek başına İsrail gibi gelişmiş askeri desteğe sahip bir ülkeye karşı durmasının imkânsız olduğunu belirtti. "Hizbullah, Batılı ülkeler ve ABD'nin ileri teknoloji silahlarla desteklediği bir rejime karşı yalnız başına mücadele edemez." diyen Pezeşkiyan, bu güç dengesizliğinin bölgedeki gerilimi daha da tırmandırabileceğini söyledi. 

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail’in saldırılarının devam etmesi durumunda, bölgenin daha büyük bir savaşın içine sürüklenme riski taşıdığına dikkat çekti.

İsrail'in hava saldırıları, Lübnan'da felakete yol açtı

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı hava saldırıları, özellikle güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerinde yoğunlaştı. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk ve 58’i kadın olmak üzere toplamda 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1645 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Güney Lübnan’daki yerleşimlerden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru yoğun bir göç dalgası yaşanıyor.

Eğitim durdu, okullar sığınak oldu

Lübnan Eğitim Bakanlığı, saldırılar nedeniyle ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için güneydeki okulların geçici barınma merkezleri olarak kullanılacağını açıkladı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa