Rusya'dan İsrail'e Lübnan tepkisi: Kararlılıkla kınıyoruz!

Rusya’dan yapılan açıklamayla, terör örgütü İsrail’in Lübnan'a düzenlediği “geniş çaplı askeri saldırılar” kararlılıkla kınandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 16:59
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:11
Rusya'dan İsrail'e Lübnan tepkisi: Kararlılıkla kınıyoruz!
AA
Kaynak AA

Rusya, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınadı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'in Lübnan’a düzenlediği geniş çaplı askeri saldırıları sert bir şekilde kınadı. Zaharova, bu saldırılarda sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Saldırılar büyük sivil kayıplara yol açtı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Hizbullah’ın askeri altyapısını hedef almak amacıyla Lübnan’a yönelik hava saldırıları düzenlediği hatırlatıldı. Bu saldırılar sırasında Lübnan’ın güneyi ve doğusundaki birçok yerleşim birimi ağır bombardımana maruz kaldı. Zaharova, bu saldırıların büyük sivil kayıplara neden olduğunu belirterek, “İsrail’in saldırıları, sivil altyapının tahrip edilmesine ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine yol açtı” dedi.

Bekaa Vadisi'nde bir aile yok oldu

Zaharova, İsrail’in Bekaa Vadisi’ne yönelik hava saldırısında 10 kişilik bir ailenin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu saldırıyı ve diğer geniş çaplı askeri operasyonları kararlılıkla kınayan Zaharova, sivillerin hedef alındığı bu saldırıların kesinlikle kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguladı.

Rusya, durumu kontrol altına almayı çağrısında bulundu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Orta Doğu’da giderek artan bu şiddet sarmalının bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti. Zaharova, “Şiddetin durdurulması ve siyasi çözümler bulunması için düşmanlıkların derhal sonlandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası koordinasyon vurgusu

Zaharova, bölgedeki hiçbir devletin güvenliğinin başka devletlerin güvenliği pahasına sağlanmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu çatışmaların bölgesel ve uluslararası düzeyde yıkıcı sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, Rusya’nın bu tür felaket senaryolarını önlemek için uluslararası ve bölgesel ortaklarla koordinasyon sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa