İsrail ordusu Lübnan'a 2000'nin üzerinde bomba attığını açıkladı

İşgalci ve vatan hırsızı, Siyonist şebeke İsrail’in terör ordusu, Lübnan'a 2000’in üzerinde bomba yağdırdığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 17:13
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:56
İsrail ordusu Lübnan'a 2000'nin üzerinde bomba attığını açıkladı
AA
Kaynak AA

İsrail Lübnan'a 3. kez hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik saldırılarını salı sabahından itibaren üçüncü kez tekrarladı. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, pazartesi gününden bu yana Lübnan'a 2 binden fazla bomba atıldığı ve bu saldırıların Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedeflere yönelik olduğu bildirildi.

Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen hedefler vuruldu

İsrail ordusu, gün içinde Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Savaş uçaklarının Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen 1.500 hedefi vurduğu, insansız hava araçlarının ise yüzlerce noktayı hedef aldığı açıklandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de saldırıların süreceğini belirterek, Hizbullah’a "nefes aldırmayacaklarını" ve operasyonları hızlandıracaklarını ifade etti.

Hizbullah, İsrail askeri üslerini vurdu

Hizbullah ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’deki Filistin halkıyla dayanışma göstermek ve Lübnan'ı savunmak adına İsrail'deki askeri noktalara saldırı düzenlediklerini duyurdu. Son açıklamada, Lübnan’ı ve halkını koruma ifadeleri dikkat çekerken, Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bazı askeri üsleri Fadi-3 füzesiyle vurduğunu belirtti.

Lübnan'dan roketler atıldı

Lübnan’dan atılan roketler nedeniyle İsrail’in kuzeyinde, özellikle Hayfa çevresindeki yerleşim bölgelerinde saldırı alarmları çaldı. İsrail hava savunma sistemleri devreye girerek bazı roketleri havada imha etti. Ancak roket parçaları Akka ve Batı Celile bölgelerine düşerek maddi hasara yol açtı.

Lübnan'dan göç dalgası sürüyor

İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırıları sonucu ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru bir göç dalgası yaşanıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 558 kişinin hayatını kaybettiğini, 1835 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı açıklamalar

İsrail, sınırdaki çatışmaların ardından kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının güvenli biçimde evlerine dönmesini hedef olarak gösteriyor. Buna karşılık Hizbullah, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmadıkça çatışmaların süreceğini belirtiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa