"Okyanus Kızı" Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçecek

"Okyanus Kızı" lakaplı Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçecek. Avcı'nın soğuk sulardaki yolculuğunun 11 saat sürmesi bekleniyor.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 17:30
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:54
''Okyanus Kızı'' Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçecek
Hakan Öksüz Editör

7 Okyanus (Ocean 7) adı verilen dünyanın en zorlu 7 açık su geçişinden dördünü yüzerek aşan ilk Türk kadını unvanına sahip Bengisu Avcı, beşinci parkurunu tamamlamak için İrlanda’ya gitti. 

İskoçya'nın Portpatrick kıyılarına ulaşacak

İki gün içinde İrlanda'nın Donaghadee bölgesinden yüzmeye başlayacak olan "Okyanus Kızı" lakaplı sporcu, yaklaşık 35 kilometrelik parkuru tamamlayarak İskoçya'nın Portpatrick kıyılarına ulaşmayı hedefliyor. 

Bengisu Avcı, bu zorlu geçiş sırasında 13 dereceye kadar düşen soğuk sularda yaklaşık 11 saat boyunca yüzmeyi planlıyor. Deniz ve hava koşullarına bağlı olarak geçişin kesin tarihi belirlenecek.

Okyanus Yedilisi'nde bir adım daha

Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook Boğazı'nı aşarak bu seviyeye ulaşan ilk Türk kadın yüzücü olan Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı'nı da tamamlayarak beşinci parkurunu geride bırakmayı amaçlıyor. 

Avcı, bu geçişi Birleşmiş Milletler’in 17 Küresel Amaç arasında yer alan "Sudaki Yaşam" farkındalığı için gerçekleştirecek.

İzmirli sporcu, her kanal geçişinde sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor ve daha önce Koruncuk Vakfı için de yüzerek önemli bir katkı sağlamıştı.

Zorlu Kuzey Kanalı geçişi

Okyanus Yedilisi parkurları arasında yer alan Kuzey Kanalı, hem düşük su sıcaklığı hem de şiddetli dalga ve akıntılarıyla biliniyor. Su derinliğinin bazı yerlerde 300 metreyi aştığı bu zorlu rota, açık su yüzücüleri için en çetin parkurlardan biri olarak kabul ediliyor. 

Bengisu Avcı, daha önce Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı'nı en kısa sürede geçerek bu başarılara imza atan ilk Türk kadın yüzücü olmuştu.

"Triple Crown" ödülüne layık görüldü 

Catalina Kanalı'nı geçen ilk Türk kadını unvanını da elinde bulunduran sporcu, ayrıca dünya çapında prestijli bir yüzme onuru olan "Triple Crown" ödülüne de layık görüldü.

Bengisu Avcı'nın Kuzey Kanalı'ndaki bu tarihi geçişi, resmi Instagram hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa