ABD Başkanı Biden'dan ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 11 aydır yaşanan İsrail saldırılarına dair konuştu. Biden, Gazze'de ateşkes zamanının geldiğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 17:45
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 17:57
ABD Başkanı Biden'dan ateşkes açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, küresel zorlukların farkında olduğunu ancak geleceğe umutla baktığını belirtti. 

Rusya savaşı kaybetti

Biden, konuşmasında Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı kaybettiğini ifade eden Biden, dünyanın Ukrayna'ya desteğini sürdürme ya da Rusya'nın saldırganlığına sessiz kalma arasında bir tercih yapması gerektiğini vurguladı. Biden, ABD'nin Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

"Gazze'de ateşkes zamanı geldi"

Gazze’deki durumla ilgili olarak da konuşan Biden, ateşkesin zamanının geldiğini söyledi ve rehinelerin evlerine dönmesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki savaşın kimsenin çıkarına olmadığını belirten Biden, diplomatik çözümün hala mümkün olduğunu ve bu yönde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Biden, dünya genelinde yaşanan birçok soruna rağmen ilerlemenin mümkün olduğuna inandığını belirterek, küresel topluma birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa