Hamile Sude Naz'ı darbeden sanığın 'alkol' bahanesine hakimden tepki

Manisa’nın Akhisar ilçesinde dini nikahlı olduğu hamile Sude Naz A.'yı (19) sokakta döverek ağır yaralayan Yılmaz Akman duruşmada alkolü bahane etti.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 18:19
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 18:27
Hamile Sude Naz'ı darbeden sanığın 'alkol' bahanesine hakimden tepki
EK
Ersin Küçükbarak

16 Ağustos günü Akhisar’ın Paşa Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, 37 yaşındaki Yılmaz Akman, 5,5 haftalık hamile olan Sude Naz A.’yı köye götürmeye ikna edemediği gerekçesiyle sokak ortasında dövmeye başladı. Yumruk darbeleriyle yere düşen Sude Naz A.'yı başına vurmayı sürdüren Akman, eline geçirdiği metal bir fırça sapıyla da saldırısına devam etti. Çiftin 3 yaşındaki oğulları olay anına tanık olurken, çevredekiler ilk başta müdahale etmedi. Sude Naz A.’nın çığlıklarına rağmen olay uzunca bir süre seyirci kalındı.

“Hamileyim” diye yardım istedi

Sude Naz A.’nın "Hamileyim, imdat!" çığlıklarına karşı bir vatandaş duruma müdahale etmeye çalıştı, ancak Akman’ın tehditleri nedeniyle geri çekildi. Yoldan geçen bir başka kişi ve çevredeki esnafın da desteğiyle Sude Naz A. saldırganın elinden kurtarıldı. Ardından çevredekiler, saldırgan Akman’ı dövmeye başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Akman’ı gözaltına aldı. O anlar çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

18 suç dosyası çıktı

Sude Naz A., hastaneye kaldırıldı ve başına 3 dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi. Kendisi için koruma kararı çıkarılan genç kadın, şikayetçi oldu. Yılmaz Akman’ın ise 18 suç dosyasının bulunduğu ve haftanın üç günü adli kontrol için imza vermesi gerektiği belirtildi.

Sude Naz çocuğu aldırmakta kararlı

Sude Naz A., verdiği ifadede 16 yaşında hamile kaldığını ve zor bir hayat sürdüğünü anlattı. "Genç yaşta Yılmaz’a inandım ve güvendim. Ancak sürekli şiddet gördüm. Alkol ve uyuşturucu madde kullanıyordu. Defalarca beni darp etti, ama çocuğumuz olduğu için hep sustum." diyen Sude Naz A., Akman’ı engellediğini fakat olay günü kendisini takip ettiğini belirtti. Ayrıca, Sude Naz A., hamile olduğunu belirterek çocuğunu aldıracağını ifade etti.

Alkolün arkasına sığındı

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak Yılmaz Akman hakkında 'Beden ve ruh sağlığı açısından kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı silahla kasten yaralama' ve 'Alenen hakaret' suçlarından 6,5 yıla kadar hapis cezası talep etti. İlk duruşma Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Akman, savunmasında olay anında alkollü olduğunu belirterek pişman olduğunu dile getirdi. Ancak mahkeme hakimi, saldırının bilinçli bir şekilde yapıldığını ve alkolün arkasına sığınılamayacağını belirtti.

Sude Naz A. da duruşmada, olayın çocuğunun gözü önünde gerçekleştiğini ve şiddetin etkilerinden derin üzüntü duyduğunu söyledi. Ayrıca, sanık Akman’ın tutukluluğunun devamını talep etti.

Manisa Barosu davaya katılma isteğini iletti

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, davaya katılma taleplerini mahkemeye iletti ve davayı takip edeceklerini belirtti. CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Güven de duruşmayı izlediklerini ve kadına yönelik şiddetin karşısında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mahkeme, sanık Yılmaz Akman’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Ekim’e erteledi. O süreçte olayla ilgili tanıkların dinlenmesi ve adli tıp kurumundan gelecek raporlar beklenecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa