Ekrem İmamoğlu’ndan ahmak davasına “tam bir sefillik” tepkisi

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında “siyasi yasak” istenen Ekrem İmamoğlu, "Tam bir sefillik, konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor" dedi.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 18:24
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 18:50
Ekrem İmamoğlu’ndan ahmak davasına “tam bir sefillik” tepkisi
EK
Ersin Küçükbarak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de Kent Lokantası'nın açılışına katıldı.

İmamoğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan ahmak davasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Davayla ilgili konuşmanın bile kötü hissettirdiğini belirten İmamoğlu, böyle bir dava bile olmaması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu” tam bir sefillik” dedi.

Bunun CHP’yi ilgilendiren siyasi bir mesele olduğuna işaret eden İmamoğlu, Genel Başkan ve Genel Merkez Yönetiminin konunun hukukçular tarafından tartışılmasını uygun bulduğunu dile getirdi.

İmamoğlu, bu kapsamda bir görüşme yapıldığını aktardı.

Hukuki bir tahlil yapılacağını ve sonrasında bir parti görüşü ortaya konulacağını ifade eden İmamoğlu, bunu da Genel Başkan’ın açıklayacağını bildirdi.

CHP’de olağanüstü toplantı

İmamoğlu'na yönelik açılan davada verilen siyasi yasak cezasının İstinaf'ta onaylanacağı iddiaları üzerine CHP yöneticileri, İstanbul'da olağanüstü toplantı yaptı.
 
 Toplantı Beyaz Köşk'te gerçekleştirildi.  CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik toplantıya katılan isimler oldu. İmamoğlu'nun avukatları da toplantıda yer aldı.

Ne olmuştu?

31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa