Asitli katilin cezası belli oldu

Denizli'de bir otelde yüzüne asit içerikli sıvı döktüğü kız arkadaşının ölümüne neden olan Özgür G.'ye verilen ceza belli oldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 19:09
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 19:21
Asitli katilin cezası belli oldu
EK
Esra Koçak Editör

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi'nde 9 Mayıs tarihinde bir otelde konaklayan Özbekistan uyruklu Sojida Kalandarova ve Kırgızistanlı arkadaşı Sarvinoz Khairullaeva, Kalandarova'nın sevgilisi Özgür G.'nin asitli saldırısına uğradı.

Olayın ardından ağır yaralanan Sojida Kalandarova, kaldırıldığı İzmir Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Khairullaeva ise tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Saldırgan Özgür G. hakkında Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Özgür G. ve taraf avukatları katıldı.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Özgür G., olay sırasında öldürme kastının olmadığını, kıskançlık nedeniyle çıkan tartışma sonucu yüzüne döktüğü sıvının tehlikeli olduğunu bilmediğini savunarak beraat talep etti. Sanık avukatı ise Kalandarova'nın olaydan 38 gün sonra yaşamını yitirdiğini belirterek ölümün saldırıyla bağlantısız olduğunu iddia edip müvekkilinin beraatini istedi.

İyi hal uygulanmadı

Mahkeme heyeti, sanığı "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve iyi hal indirimi uygulanmadı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa