Ankara'da 10 milyon TL'lik 2 el yazması kitap ele geçirildi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan 2 el yazması kitap ele geçirildi

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 19:23
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 19:46
Ankara'da 10 milyon TL'lik 2 el yazması kitap ele geçirildi
EK
Esra Koçak Editör

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan iki tarihi el yazması kitap ele geçirildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında tarihi eser kaçakçılığına büyük bir darbe indirdi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, A.K. ve İ.D.'nin tarihi eserleri yasa dışı yollarla piyasaya sürmeye çalıştığını tespit etti. Şüphelilerin, ellerindeki eserleri satmak için müşteri arayışında oldukları bilgisine ulaşan ekipler, hemen harekete geçti.

Piyasa değeri 10 milyon lira

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, deri üzerine İbranice el yazması olduğu değerlendirilen, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan iki tarihi kitap ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan A.K. ve İ.D. hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa