'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 3 tutuklama

Zonguldak merkezli 24 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda başta depremde hasar gören araçları kaçak araçlarla değiştiren suç şebekesi yakayı ele verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 19:42
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 19:53
'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 3 tutuklama
DHA
Kaynak DHA

Zonguldak merkezli 24 ilde araçların şasi numaralarını değiştirerek "change" yapan bir çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Çalıntı ve gümrük kaçağı araçlar da operasyonda ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, çete üyelerinin çalıntı ya da hasarlı araçların şasi numaralarını değiştirerek yeniden piyasaya sürdüğünü tespit etti. Bu kapsamda, Zonguldak merkezli olarak 24 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, şasi numaraları değiştirilerek satılan 26 araca el konuldu. 

İncelemelerde, bu araçlardan bazılarının 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hasar gördüğü ve piyasa değerinin 20 milyon TL'ye yakın olduğu belirlendi. Çalıntı ve gümrük kaçağı araçlar da operasyonda ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

12 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden M.O. (47), A.K. (48) ve P.Y. (41) tutuklanırken, 9 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik bir uyarıda bulunarak, piyasa değerinin çok altında fiyatlandırılan ve ağır hasar kaydı bulunan araçları satın alırken dikkatli olunması gerektiğini, güvenilir ve uzman eksperlerden destek alınmasının önem taşıdığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa