Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 21:05
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 21:12
Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında gittiği New York'ta, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel-küresel konuların ele alındığı belirtildi.

İyi komşuluk ve diyalog mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, Erdoğan’ın, Türkiye ile Yunanistan'ın "iyi komşuluk" ilkesi çerçevesinde ilişkilerini güçlendirerek ilerleyebileceğini vurguladığı ifade edildi. Ayrıca, iki ülke arasında diyaloğun geliştirilmesinin ve Atina Bildirgesi’nin lafzına ve ruhuna uygun hareket etmenin her iki taraf için de faydalı olacağını belirtti.

İsrail’in Gazze saldırılarına dikkat çekildi

Erdoğan, görüşme sırasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinerek, bu saldırıların sadece masum sivilleri değil, aynı zamanda bölgenin huzurunu tehdit ettiğini söyledi. Krizin bölgeye yayılma riski bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, insani yardımların Gazze’ye engelsiz ulaşabilmesi için İsrail’e uluslararası baskı yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa