Zonguldak’ta belediye başkanı ve oğlu, husumetlileri ile kavga etti

Zonguldak Gülüç Belde Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Gökhan Demirtaş ile oğlu Necmi Demirtaş, husumetlileri ile tekmeli, yumruklu kavga etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 21:16
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 21:33
Zonguldak’ta belediye başkanı ve oğlu, husumetlileri ile kavga etti
DHA
Kaynak DHA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Gülüç Belde Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi Demirtaş, husumetli oldukları Abdurrahman G. (19) ve babası Oğuz G. (49) ile şehirlerarası otobüs terminalinde kavga etti. Tekme ve yumrukların kullanıldığı kavga, terminalin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kavga sonrası Başkan Demirtaş ve oğlu ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kavga terminalde patlak verdi

Olay, 18 Eylül'de Ereğli şehirlerarası otobüs terminalinde meydana geldi. İddiaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi Demirtaş, belediye personeliyle birlikte terminale geldiklerinde, aralarında uzun süredir husumet bulunan Oğuz G. ve oğlu Abdurrahman G. ile karşılaştı. İki taraf arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede tekme ve yumrukların havada uçuştuğu bir kavgaya dönüştü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Başkan Demirtaş ve oğlunun Abdurrahman G. ve Oğuz G.'ye saldırdığı görüldü.

Güvenlik kameraları kavgayı kaydetti

Görüntülerde, Necmi Demirtaş’ın Abdurrahman G.'ye saldırdığı ve ardından Başkan Demirtaş’ın da koşarak kavgaya dahil olduğu anlar yer aldı. Oğuz G.’ye yumruk ve tekmeler savuran Başkan Demirtaş’ın saldırısı sırasında terminal görevlilerinin araya girmeye çalıştığı da kaydedildi. Kavgada taraflardan biri yere düşüp yumruklarla darbedildiği anlar da güvenlik kamerasında açıkça görüldü.

Kavga sonrası yaralılar hastaneye kaldırıldı

Kavganın ardından Belediye Başkanı ve oğlu terminalden ayrılırken, yaralanan baba ve oğul hastaneye kaldırıldı. Her iki taraf da olay sonrasında birbirlerinden şikayetçi oldu. Polis ekipleri Başkan Mustafa Gökhan Demirtaş ve oğlu Necmi Demirtaş’ın ifadelerini aldı. İfadelerinin ardından Başkan Demirtaş ve oğlu serbest bırakıldı.

Başkan Demirtaş’ın geçmişteki cinsel saldırı suçu

Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, daha önce de cinsel saldırı suçlamasıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz mayıs ayında Ereğli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, belediyede çalışan bir kadına "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan yargılanan Demirtaş’a, "hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak" gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Ceza, suçun "geleceği üzerindeki olumsuz etkileri" göz önüne alınarak artırılmış, ardından da indirim uygulanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa