EGO vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı!

EGO Genel Müdürlüğü Başkentlileri kişi ve kurum isimlerini kullanılarak insanlardan para talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 22:01
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 22:11
EGO vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı!
EK
Esra Koçak Editör

Son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına karşı ilgili kurumlar vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Kişi ve kurum isimlerinin kullanılarak yapılan telefon dolandırıcılıklarına karşı dikkat çeken yetkililer, bu yöntemle insanlardan para talep edilmediğinin altını çiziyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nden resmi uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Paylaşılan mesajda, engelli vatandaşların adının kullanılarak para istendiği vakaların yaşandığı belirtildi. EGO, vatandaşların bu tarz dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını istedi.

"Böyle bir uygulamamız yok"

EGO Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde, bazı art niyetli kişiler tarafından EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin ve diğer bürokratlarımızın isimleri kullanılarak, engellilere yönelik çeşitli vaatlerle para talep edildiğine dair ihbarlar tarafımıza ulaşmıştır. Genel Müdürlüğümüzün böyle bir uygulaması söz konusu değildir. Konu ile ilgili yasal süreç başlatılacak olup, bu gibi art niyetli girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

EGO, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyararak, herhangi bir para talebiyle karşılaşılması durumunda resmi kurumlarla iletişime geçmelerini tavsiye etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa