Cübbeli Ahmet'ten, 6 yaşındaki çocuğunu evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel'e destek

Cübbeli Ahmet 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi olayından 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen Hiranur Vakfı yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel'i savundu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 23:16
GÜNCELLEME
24 Eylül 2024 23:30
Cübbeli Ahmet'ten, 6 yaşındaki çocuğunu evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel'e destek
EK
Esra Koçak Editör

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'e verilen 18 yıl 9 aylık hapis cezası, "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün tepkisine neden oldu. Gümüşel'in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması davasında mahkemenin verdiği cezalara itiraz eden Cübbeli Ahmet, bu cezanın İslam'a ve Kur'an şeriatına aykırı olduğunu belirtti.

"Suçsuz olduğuna inanıyorum"

Cübbeli Ahmet, Gümüşel’in sağlık durumunun ciddi şekilde kötüleştiğini, 50 kiloya kadar düştüğünü ve yakın zamanda bayılarak yaralandığını dile getirdi. Suçsuz olduğuna inandığı Gümüşel’e verilen cezanın haksız olduğunu savunan Cübbeli, “Bu ceza İslam'a ve Kur'an şeriatına muhalif olan bir yaptırımdır” dedi.

"Büyük bir musibet gelecek"

Açıklamasının devamında, Türkiye’de kripto FETÖ'cüler ve teröristlerin serbestçe dolaştığını öne süren Cübbeli Ahmet, Gümüşel’in bir iftiraya kurban gittiğini ifade etti. Bu muamelenin, ülke üzerine büyük bir musibetin çökmesine neden olabileceği konusunda uyardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa