İmamoğlu’ndan Yüksel Arslan’ın paylaşımına yanıt

Yüksel Arslan’ın Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı öne sürülen sosyal medya paylaşımına İBB Başkanı’ndan tek cümlelik yanıt geldi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
24 Eylül 2024 23:27
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 00:00
İmamoğlu’ndan Yüksel Arslan’ın paylaşımına yanıt
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İYİ Parti’den geçen yıl istifa ederek bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden Yüksel Arslan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım siyaset dünyasını karıştırdı.

Arslan’ın paylaşımında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu paylaşıma tepki gösterdi.

“Atatürk'ün ilkelerine düşman olanlar ‘Mustafa Kemal'in Askeri’ olamaz”

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el ele olanlar, 'Mustafa Kemal’in Askeri' olamaz" diyen Yüksel Arslan, terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiğinin gün gibi ortada olduğunu vurguladı.

Arslan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Avrupa başkentlerine kapı arayanlara yönelik eleştirilerde de bulunan Arslan'ın bu sözleri, CHP’ye eleştiri şeklinde değerlendirilse de hedefin İmamoğlu yorumları da yapıldı.

Mansur Yavaş tepki gösterdi

Yüksel Arslan’ın bu paylaşımı üzerine açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu açıklamaları onaylamadığını duyurdu.

Yavaş, bu tür açıklamaların kendi siyaset tarzına uymadığının altını çizerek Yüksel Arslan’a bu teeti silmesi tavsiyesinde bulundu.

Arslan'dan "İmamoğlu'nu kastetmedim" açıklaması

Bir dönem Yavaş’ın özel kalem müdürlüğünü de yapan milletvekili Yüksel Arslan, bu paylaşımdan Mansur Yavaş’ın haberi olmadığını açıkladı.

Paylaşımında Ekrem İmamoğlu’nu kastetmediğini de söyleyen Yüksel, ama öyle anlaşıldığını ifade etti.

“Ben Mansur ağabeye asla zarar vermeyi düşünmem. Ama görünen o ki istemeden de olsa zarar veriyorum” diyen Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrıldı.

İşte Yüksel Arslan’ın bu paylaşımı ve sonrasında yaptığı açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na soruldu.

İmamoğlu: “Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir”

İmamoğlu’nun gazetecilere yanıtı kısa ve netti.

“İsim vermedi ama hedef olarak sizi gösterdiği söyleniyor” diyen gazeteciye İmamoğlu “Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir.” dedi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa