İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi iddiası...

İsrail'in Suriye'nin Tartus iline hava saldırıları düzenlediği iddia edildi. İşte habere dair detaylar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 06:50
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 06:50
İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi iddiası...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin batısındaki Tartus ilinde çeşitli askeri noktaları hedef aldığı iddia edildi. Rejime yakın sosyal medya hesapları, saldırının çok sayıda askeri hedefe yönelik gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Hava Savunma Sistemleri Devrede

Rejim kaynaklarına göre, saldırılar sırasında Suriye'ye ait hava savunma sistemleri devreye girdi ve İsrail'e karşılık vermeye çalıştı. Ancak saldırıların halen devam ettiği ve hedef alınan noktalarla ilgili net bilginin olmadığı bildirildi.

Resmi Açıklama Gelmedi

İsrail veya Suriye yönetiminden olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Daha önce benzer saldırılarda İsrail'in, Suriye'deki İran destekli grupları ve Suriye ordusuna ait noktaları hedef aldığı biliniyor.

Geçmişteki Saldırılar ve Sonuçları

Bu tür saldırıların sonuncusu 9 Eylül'de gerçekleşmişti. İsrail'in, Hama ve Tartus illerine düzenlediği hava saldırılarında 16 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı. Bu bölge, İran destekli gruplar ve Lübnan Hizbullah'ına ait unsurların bulunduğu stratejik bir alan olarak dikkat çekiyor. İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana, İran destekli gruplar ve Suriye ordusuna yönelik zaman zaman hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Bu saldırılar, bölgedeki İran ve Hizbullah varlığını hedef alma amacı taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa