Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü...

İletişim Başkanlığından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 07:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü...
AY
Arif Yücel Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında New York’taki Türkevi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkiler, Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Barış İçin Diplomasi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin başından beri Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koruma ilkesine bağlı kaldığını belirterek, savaşın diyalog yoluyla sona erdirilebileceğine inandığını vurguladı. Erdoğan, adil ve kalıcı bir barış için Türkiye’nin arabuluculuk dahil her türlü kolaylaştırıcı rolü üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.

Karadeniz Tahıl Girişiminin Canlandırılması

Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılmasına ve Ukrayna ile Rusya arasında ateşkesin sağlanmasına yönelik çabaların sürdürüleceğini belirtti. Bu girişim, hem bölgesel istikrarın sağlanması hem de küresel gıda krizinin çözülmesi için kritik bir adım olarak görülüyor.

Zelenskiy Türkevi'nden Ayrıldı

Görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından Türkevi'nden uğurlandı. Zelenskiy, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan binadan ayrıldı.

Erdoğan, Paşinyan görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Türkevi'nde gerçekleşen bu görüşmede, Erdoğan, Paşinyan'a kendi imzasını taşıyan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabını hediye etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa