Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD basınına konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NBC News kanalına verdiği röportajda, Gazze'deki İsrail katliamlarına dikkat çekti...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 08:10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD basınına konuştu
AY
Arif Yücel Editör

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NBC News kanalına verdiği röportajda, Hamas'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin Hamas'la ilişkisine dair sorulan bir soruya, Hamas'ı terör örgütü olarak görmediğini belirtti.

Erdoğan, "Ben Hamas’ı yakından tanıyan liderlerden biriyim. Hamas, topraklarını koruma mücadelesi veren bir direniş grubudur. Bu nedenle onlara terör örgütü diyemem," ifadelerini kullandı.

Filistin Halkının Acıları Unutulmamalı

7 Ekim’de yaşanan olaylara değinen Erdoğan, Filistin halkının daha önce maruz kaldığı acıların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki durumun da bu acılar çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"ABD, Ukrayna'nın NATO Üyeliğini İstemiyor"

Röportajın Ukrayna bölümünde ise Erdoğan, Ukrayna'nın NATO üyeliğiyle ilgili soruya yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, Amerika’nın ve birçok NATO üyesi ülkenin Ukrayna’nın NATO’ya katılmasını istemediğini ifade etti. Bu konuda dikkatle adım atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu mesele heyecanla alınacak bir karar değil, her yönüyle düşünülmesi gereken bir konu," dedi.

Erdoğan, tüm NATO ülkelerinin tutumuna bakarak nihai kararlarını vereceklerini belirtti ve şu an için bu konuda herhangi bir karar almadıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa