Batı Şeria'da ordu ile gaspçı İsraillilerin baskınları sürüyor

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde El-Fevvar Mülteci Kampı'na baskınlar düzenledi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 08:50
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 08:50
Batı Şeria'da ordu ile gaspçı İsraillilerin baskınları sürüyor
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'na ve diğer Filistin bölgelerine baskın düzenlerken, İsrailliler de Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılara devam ediyor.

El-Fevvar Mülteci Kampı'na Baskın ve Gerginlik

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu El Halil’deki El-Fevvar Mülteci Kampı ve Dura beldesine baskın düzenledi. Baskının ardından kampta silah sesleri duyulurken, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında gerginlik yaşandı. İsrail güçleri, taş atan Filistinlilere gerçek mermi ile karşılık verdi. Ayrıca El Halil'in güneyindeki Et-Tabaka köyüne de baskın düzenleyen İsrail askerleri, evlere zorla girerek eşyaları tahrip etti.

Diğer Bölgelerdeki Baskınlar

İsrail ordusu, Nablus kentinin batısındaki Tel köyüne ve Kudüs'ün kuzeyindeki Hazma beldesine de baskınlar gerçekleştirdi. Tel köyünde Filistinlilerle İsrail askerleri arasında arbede yaşandı, İsrail askerleri Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsraillilerin Filistinlilere Yönelik Saldırıları

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrailliler, El Halil’in El-Kermel köyünde bir Filistinlinin evine saldırarak eşyaları tahrip etti ve çok sayıda ağacı söktü. Ayrıca "El-Cebbarin" ve "Ebu Aram" ailelerine ait araziler de buldozerlerle tahrip edildi. Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Selfit'teki Yasuf köyü girişinde Filistinlilerin araçlarına da zarar verdi.

Artan Baskılar ve Kaybedilen Filistinliler

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarıyla eş zamanlı olarak, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı ve saldırılar arttı. 7 Ekim 2023'ten bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırıları sonucunda 716 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 10 binden fazla Filistinli gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa