Kalkan-27 ile 1000'den fazla düzensiz göçmen yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son açıklamaya göre, Kalkan-27 operasyonları dahilinde 1000'den fazla düzensiz göçmen yakalandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 08:50
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 09:18
Kalkan-27 ile 1000'den fazla düzensiz göçmen yakalandı!
AA
Kaynak AA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından önemli bir operasyon hakkında açıklama yapıldı. Bakan Yerlikaya, "Kalkan-27" operasyonları dahilinde toplam 1029 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'yi düzensiz göç açısından hedef ve transit geçiş noktası haline getirmeye çalışan insan kaçakçılığı organizatörlerine karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığının iş birliğiyle yürütüldüğünü belirtti. Operasyonların kapsamının geniş tutulduğunu ifade eden Yerlikaya; bu operasyonların İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye olmak üzere toplam 27 ilde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kaçakçılık yapanlardan 25'i tutuklandı

Yerlikaya, dört gün süren operasyonlar sonucunda insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 84 kişinin yakalandığını ve bunlardan 25'inin tutuklandığını açıkladı. Yakalanan 7 kişinin adli kontrol altına alındığını, diğer şüphelilerin ise adli süreçlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yakalanan 1029 düzensiz göçmenin geri gönderme merkezlerine sevk edilerek, ülkelerine iade işlemlerinin başlatıldığını ifade etti.

Yerlikaya, operasyonları yürüten polis teşkilatına ve Göç İdaresi personeline teşekkür ederken, bu operasyonlarda emeği geçen tüm personele başarı dileklerini iletti. Operasyonların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa