Yürürlüğe girdi: Güneş panelinde yerlileşmeyene teşvik yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, güneş panelinde yerlileşmeyene teşvik sağlanmayacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 09:24
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 09:42
Yürürlüğe girdi: Güneş panelinde yerlileşmeyene teşvik yok!
AA
Kaynak AA

Yurt içinde üretilmeyen güneş hücreleri kullanılarak yapılan güneş panelleri, 28 Şubat 2025 tarihinden önce tamamlama vizesi başvurusu yapılmamış olan projeler için teşvik belgesi kapsamında değerlendirilmeyecek. Bu düzenleme, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklikle getirildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre; güneş enerjisine dayalı elektrik üretim yatırımlarında, yurt dışından temin edilen güneş panelleri ve taşıyıcı konstrüksiyon sistemleri için teşvik belgesi alınabilmesi, belirli şartlara bağlandı. 

Yurt içinde üretilmiş güneş hücrelerinin kullanımı teşvik edilecek 

28 Şubat 2025 tarihinden önce tamamlama vizesi için başvuru yapmış olan projeler hariç olmak üzere, güneş paneli üretiminde kullanılan güneş hücrelerinin yurt içinde üretim sürecinin ingot dilimleme aşamasından ya da daha önceki aşamalardan başlayarak gerçekleşmesi zorunlu hale getirildi. Bu koşulu yerine getirmeyen projelerde kullanılan güneş panelleri, teşvik belgesi dahilinde değerlendirilmeyecek.

Yeni düzenleme, 24 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi ve bundan sonra yapılacak yatırımlarda yurt içinde üretilmiş güneş hücrelerinin kullanımı teşvik edilecek. Bu adım, yerli üretimi desteklemek ve dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa