CHP'li vekil paraları pavyonda yedi

Aracında çok sayıda kaçak elektronik sigara ve aparatı ele geçirilen Edirne CHP Milletvekili Ediz Ün'ün Bulgaristan'a çok sayıda giriş yaptığı öğrenildi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 09:34
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 10:25
CHP'li vekil paraları pavyonda yedi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Edirne'de TEM Otoyolu Gişeleri'nde  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü şüphelendikleri bir cipi durdurdu.

Araçta, 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu. 

Araçtaki iki kişi, emniyet birimlerini bulduğu kaçak ürün ve materyalleri ekibe teslim etti. Gözaltına alınan şüpheliler, “gümrük kaçakçılığı” suçundan işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

Diğer yandan aracın CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait olduğu öğrenildi. Kaçakçılık olayının ardından  Ün açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ediz Ün, söz konusu aracı gayri resmi danışmanı F.A'ya teslim ettiğini belirtti.

Suç duyurusunda bulundu

Olayla ilgisinin bulunmasını belirten  Ün, F.A'nın Ç.R.Ç. ile buluşarak gümrük kaçağı eşyaları araca yükleyip İstanbul'a doğru yola çıktıklarını polis ekiplerinin kendisini bilgilendirmeden öğrendiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ün ile ilgili skandal bir olay daha ortaya çıktı. Aracıyla 61 kez Bulgaristan'a giriş çıkış yaptığı belirlenen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün kaçakçılıktan kazandığı parayı pavyonda yediği öğrenildi.

Kaçakçılık iddiası sonrası "Atatürk'ün ilkelerine bağlı çalışıyorum" savunması yapan CHP'li vekile CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "açıklaması yeterlidir" demişti. Görüntüler sonrası CHP Genel Merkezi'nde nasıl bir karar alınacak merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa