İsrail gece Lübnan'ın çok sayıda beldesine hava saldırısı düzenledi

Terör örgütü İsrail, Lübnan'ın birçok beldesine gece saatlerinde yoğun hava saldırıları düzenledi. Hizbullah ise ilk kez Tel Aviv'e füze gönderdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 09:41
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 09:54
İsrail gece Lübnan'ın çok sayıda beldesine hava saldırısı düzenledi
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik hava saldırılarına üçüncü gününde de devam ederek güney, doğu ve orta bölgelerde birçok hedefi vurdu. Hava saldırıları, özellikle Hizbullah'ın askeri varlıklarını hedef alırken, sivil yerleşim alanları da ciddi şekilde zarar gördü. 8 Ekim 2023'te başlayan çatışmaların ardından, İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği bu saldırı, "şiddetli, en geniş ve en yoğun" olarak nitelendiriliyor.

İsrail'in geniş çaplı saldırıları

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Adlun, Kefr Hatta, Sidon ve Nebatiye bölgelerindeki birçok kasabaya saldırdı. Hedef alınan bölgeler arasında Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl gibi stratejik beldeler de yer aldı. Saldırılar sırasında birçok ev ve sivil altyapı zarar gördü. Beyrut'un güneyindeki Ciye sahil bölgesi de İsrail'in hedefleri arasındaydı. Lübnan resmi ajansı NNA, özellikle güneydeki Aba, Habbuş ve Kevseriyyetu es-Siyad kasabalarının ağır saldırıya maruz kaldığını bildirdi.

Baalbek ve Bekaa bölgesinde saldırılar

İsrail'in hava saldırıları, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek ve Bekaa bölgelerinde de yoğunlaştı. Bu bölgelerdeki Cinta, Şaat, Nahle ve Brital kasabaları, saldırıların odak noktası oldu. Ayrıca Batı Bekaa bölgesindeki Midun ve Sehmer gibi kasabalar da vuruldu.

Hizbullah'tan Tel Aviv'e füze saldırısı

Öte yandan Hizbullah, çatışmaların başladığı 8 Ekim'den bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı. İsrail ordu radyosu, bu füzelerin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini belirtti. Hizbullah'ın bu saldırısı, İsrail'in Lübnan'a yönelik artan baskısına karşı bir yanıt olarak değerlendiriliyor.

Lübnan'da sivil kayıplar artıyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle büyük sivil kayıplar yaşanıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişi hayatını kaybetti, 1.835 kişi ise yaralandı. Saldırılar, özellikle güneydeki kentlerden Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgasına yol açtı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa