Trump, İran'dan ölüm tehditleri aldığını söyledi

Donald Trump, İran'dan yaşamına yönelik "ço büyük tehditler" aldığı yönünde açıklamada bulundu. Trump, “Daha önce denediler, tekrar deneyecekler” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 09:56
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 10:57
Trump, İran'dan ölüm tehditleri aldığını söyledi
AA
Kaynak AA

Trump, İran'dan gelen tehditler hakkında uyardı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İran'dan aldığı "büyük tehditler" hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkan adayı olan Trump, İran'ın hayatına yönelik saldırı girişimlerinde bulunduğunu, ancak bu girişimlerin başarısız olduğunu dile getirdi. Trump, bu tehditlerin devam edebileceğini belirterek, "İran daha önce de bazı hamleler yaptı ama olmadı, tekrar deneyecekler." dedi.

Trump'ın sosyal medya açıklaması

Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, hayatına yönelik tehditlerin büyüklüğüne dikkat çekti. "Tüm ABD ordusu izliyor ve bekliyor" diyen Trump, ABD'nin bu tür tehditleri yakından takip ettiğini ifade etti. Ayrıca, Trump, çevresinde "hiç görmediği kadar" fazla sayıda silahlı koruma olduğunu belirterek, ABD Kongresi'ne Gizli Servis'e ilave bütçe sağladığı için teşekkür etti.

Florida'da silah sesleri duyuldu

15 Eylül'de Florida'da Trump'ın bulunduğu bölge yakınlarında silah sesleri duyulduğu haberi gündeme oturdu. Trump'ın güvende olduğu bildirilirken, olay yerinde bir AK-47 tipi silahın bulunduğu açıklandı. Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, yerel kolluk kuvvetlerinin bir şüpheliyi yakaladığını duyurdu.

Gizli Servis yetkilileri, Trump'ın golf oynadığı sırada şüpheliye ateş açtığını açıkladı. Olay sonrası Trump, destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğini" vurguladı ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Trump'ın suikast girişimi

Bu olay, Trump'a yönelik ilk suikast girişimi değil. 13 Temmuz 2023'te Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında uğradığı saldırıda, Trump'ın kulağından yaralandığı ve bu girişimden sağ kurtulduğu biliniyor. FBI, bu tür olayları "oldukça ciddi" olarak nitelendiriyor ve kapsamlı soruşturmalar yürütüyor.

Trump'ın suikast tehditlerine karşı aldığı önlemler

Trump'ın çevresindeki güvenlik önlemleri, özellikle İran'dan gelen tehditler nedeniyle artırılmış durumda. ABD Gizli Servisi'nin ek bütçe talebinin Kongre tarafından oybirliğiyle kabul edilmesi, Trump'ın güvenliğini sağlamaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa