Yerlerinden edilen Lübnanlılara “eve dönmeyin” uyarısı!

Terör şebekesi İsrail’in saldırılarına devam ettiği Lübnan’da yerinden edilen Lübnanlılara "evinize dönmeyin" uyarıları yapılıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 10:26
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 10:31
Yerlerinden edilen Lübnanlılara “eve dönmeyin” uyarısı!
AA
Kaynak AA

İsrail’den Lübnan’a göç edenlere "evinize dönmeyin" uyarısı

Katil İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yönelik iki gündür devam eden yoğun hava saldırıları sonrası bölgeden göç eden sivillere yönelik kritik bir uyarıda bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyinden göç etmek zorunda kalan kişilere "evinize geri dönmeyin" çağrısında bulundu.

İsrail saldırıları sürüyor

Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, terör şebekesi İsrail ordusunun Lübnan’daki operasyonlarının devam ettiğini belirtti. Can güvenliği açısından bölgeyi terk eden Lübnanlılara hitap eden Adraee, "İkinci bir uyarıya kadar evinize dönmeyin" ifadelerini kullandı. Özellikle İsrail’in güney Lübnan’a yönelik hava saldırılarının şiddetini artırdığına dikkat çekildi.

Tel Aviv’de sirenler çaldı

Öte yandan İsrail’in başkenti Tel Aviv’de de sirenlerin çaldığı, Lübnan’dan atılan bir füzenin terör örgütü İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği bildirildi. Bu gelişme, Lübnan’dan İsrail’e yönelik saldırıların devam ettiğini gözler önüne serdi.

İsrail’in saldırılarında 558 kişi hayatını kaybetti

Soykırımcı İsrail ordusu, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılar sonucu ciddi can kayıpları yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, saldırılarda 50’si çocuk, 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişi hayatını kaybetti, 1.835 kişi ise yaralandı.

Beyrut’a göç dalgası sürüyor

İsrail’in saldırılarından kaçan güney Lübnan halkı, başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru büyük bir göç dalgası başlattı. Ülkenin güney kesimlerinde güvenliğin tamamen kaybolduğu belirtilirken, Beyrut’a yönelen göçün hızlandığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa