İsrail'in hedef aldığı Lübnan'da acil çağrı: Kan bağışı yapın!

İsrail'in son dönemde yoğun saldırılarla hedef aldığı Lübnan'da kan bağışı yapmaları için halka acil çağrı yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Eylül 2024 10:37
GÜNCELLEME
25 Eylül 2024 10:52
İsrail'in hedef aldığı Lübnan'da acil çağrı: Kan bağışı yapın!
AA
Kaynak AA

Lübnan Kızılhaç Örgütü, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Lübnan halkına acil kan bağışı çağrısında bulundu. Örgüt, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, kan bağışında bulunabilecek durumda olan kişileri, en yakın kan bağış merkezine gitmeye davet etti.

Acil tıbbi ihtiyaçlar arttı 

Yapılan açıklamada, kan bağış merkezlerinin adresleri ve iletişim bilgileri paylaşılarak, günün 24 saati boyunca kan bağışı yapılabileceği vurgulandı. Bu bağışların, saldırıların etkisiyle artan acil tıbbi ihtiyaçlara yönelik olduğu belirtildi.

Lübnan Kızılhaç Örgütü'nün bu çağrısı, ülkenin resmi haber ajansı NNA tarafından da duyuruldu. NNA, Lübnan halkını kan bağışına yönlendiren bu önemli çağrıyı abonelerine iletti.

Bu arada Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney şehirlerine Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. 

Lübnan'da 558 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği peş peşe saldırılar neticesinde aralarında 50 çocuk ve 95 kadının bulunduğu 558 kişi hayatını kaybetti, 1835 kişi ise yaralandı. Diğer yandan, Lübnan'ın güney bölgelerinden hem başkent Beyrut'a hem de kuzey bölgelere doğru göç dalgasının sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa